SPR: Synkkä ei homoverelle

November 2, 2006 at 5:40 pm (politics)

HOMOVAARA

Tämähän on vanha juttu, mutta heräsin lehtijutun myötä taas kauhistelemaan: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu pitää miesten välistä seksiä pysyvänä esteenä verenluovutukselle. Ihan totta! Ns. “kaikille” on voimassa kolmen kuukauden luovutuskielto uuden seksipartnerin kanssa hommailun jälkeen. Luulisi tämän seulovan bareback-orgioissa riehuvat poppers-päiset high-risk-homot luovuttajista jo valmiiksi (laske suomenkieliset sanat edellisessä lauseessa). Veripalvelu kuitenkin pelkää homoruton riistäytyvän käsistä, jos naapurin Erkki ja Esa päästetään laverille. HIV:hän voisi vaikka levitä heteroihinkin, herranjestas. Minua tämä tuohduttaa erityisesti siksi, että tiedän, kuinka harvakseltaa keskivertohetero käy sukupuolitautitesteissä. 1980-luvulla niin moni homoväestöstä sai HIV:n ja/tai kuoli AIDS:iin, että moni säikähti aika varovaiseksi, ja vaikka nuoriso nyt on aina vähän tyhmää, niin kondomeja on melkein aina jaossa ainakin dtm:n tiskillä, ja testeissä käyminen on normaalia ja oikein. Seduloissa pämppäävältä hetskupojalta kun kysyy, oletko käynyt testeissä, on vastaus todennäköisesti “en ku ei mul oo mitää” tms. Ja sitten nämä reppanat, jotka luulee että kondomin ainoa tarkoitus on ehkäistä ei-toivottuja raskauksia, joten kumin voi jättää pois jos nainen syö pillereitä. Enkä nyt siis tarkoita ns. vakaita parisuhteita, vaan muutaman tunnin baarituttavuuksia. Mitä sellaista minulle ja kavereilleni opetettiin kultaisella kahdeksankymmenluvulla, joka on sittemmin poistunut ihanan peruskoulujärjestelmämme opetussuunnitelmasta? Tai suosikkini, jos ei ole kumia mukana niin onneksi on B-rappu, tuo ihana aukko, joka ei johda pelottavan hedelmälliseen kohtuun. Kukkuu, anaaliseksin riskit? Muistaako kukaan, miksi HIV:tä (taas, ihan oikeesti) nimitettiin Suomessakin mainitulla kultaisella kahdeksankymmenluvulla homorutoksi? Ai nii mutta sehän olikin siksi kun hintit on vaan yleensä saastaisia.

Ja että vuonna 2006 Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ei ota miesten kanssa seksiä harrastavien miesten verta vastaan, koska “tuoreiden HIV-tartuntojen määrä noin kymmenkertainen koko väestöön verrattuna” (koko teksti löytyy ensimmäisen ihan oikeesti -linkin takaa). Minun mielestäni tämä on ennemminkin merkki siitä, että miesten-kanssa-seksiä-harrastavat-miehet (sisältänee siis homot, bi-miehet sekä “rakastan vaimoani, mutta intissä tuli opittua yhtä sun toista” -tyypit) käyvät siellä testeissä, saavat tietää, että ovat HIV-positiivisia, ja menevät sitten verenluovutuksen sijaan vaikka kahville. Tämän lisäksi haluaisin toivoa, että Veripalvelu testaa luovutetun veren ennen kuin pistää sen eteenpäin. On yksinkertaisesti loukkaavaa sanoa, että miesten-kanssa-seksiä-harrastavat-miehet ovat aina todennäköisemmin HIV-positiivisia elämäntilanteesta riippumatta.

Tosiasiahan nyt on, että HIV-tartunnat ovat suhteessa huomattavasti yleisempiä homo- kuin heteromiesten keskuudessa, sitä en yritäkään kieltää. Mikä minua loukkaa on se, että ydinperheenomaisessa perhetilanteessa (sehän se oli se oikea, eikös juu) miehen kanssa elävä mies on automaattisesti epäilyttävämpi kuin limainen heteromies, joka hyppää Baltiassa hankkimassa HIV:n. En yritä tällä sanoa, että kaikki homot ovat kristittyjä konservatiivisia kokoomuslaisia, jotka harrastavat seksiä vain sunnuntaisin lakanan reiän läpi vakikumppanin kanssa tai että heteromiehet ovat typeriä turvaseksistä mitään tietämättömiä hyväskikäyttäjiä, vaan että tällaiset yleistykset voivat olla ihan hauskoja, mutta ne ovat lopulta hyödyttömiä.

Huh. Rant over.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: